Bok en Schalken uitgeschakeld

De twee Nederlanders die de kwartfinale van het Challenger-toernooi in Scheveningen haalden, zijn gisteren uitgeschakeld. De als tweede geplaatste Sjeng Schalken verloor kansloos van de Roemeense qualifier Andrei Pavel met 6-4, 6-1. Martijn Bok bood de als eerste geplaatste Jordi Arrese goed tegenstand, maar kwam niet verder dan 4-6 6-3 2-6.

De 18-jarige Schalken staat nummer 84 van de wereld en geldt met zijn vijfde plaats op de Nederlandse ranglijst als de grote belofte voor de toekomst. Gisteren was hij echter grieperig en voelde zich te sloom om Pavel, nummer 420 van de wereldranglijst partij te bieden.

De 22-jarige Martijn Bok kreeg een wildcard van de organisatie in Scheveningen. Op de ATP-ranglijst staat hij 207e en stond voor de moeilijke opgave Arrese, voormalige nummer 23, op het Scheveningse gravel uit te schakelen. De Spanjaard speelde dit jaar nog geen partij op een andere ondergrond dan gravel, maar moest toch diep gaan om Bok van het lijf te houden.