Verdachten mensensmokkel in Bulgarije aangehouden

GYÖR, 21 JULI. De politie van Bulgarije heeft vijf mannen aangehouden die worden verdacht van mensensmokkel. De vijf zouden betrokken zijn bij de organisatie van een illegaal transport van 39 Sri-Lankezen met eindbestemming Duitsland. De reis van de vluchtelingen in de laadbak van een vrachtwagen eindigde vorige week in Hongarije met de dood-door-verstikking van achttien van hen.

Onder de arrestanten zou zich ook de chauffeur van de in Sofia geregistreerde vrachtwagen bevinden, op wie de afgelopen week met hulp van Interpol intensief jacht was gemaakt. Een Bulgaars inspectieteam op bezoek in Györ in Noordwest-Hongarije - waar de vrachtauto met de doden was ontdekt - heeft dat gisteren bekendgemaakt.

Zondag is de eigenaar van de vrachtwagen in Sofia aangehouden en verhoord. Volgens hoofdinspecteur László Bene van de politie van Györ gaat het om een “notoire crimineel”, die al drie keer eerder is gearresteerd in verband met het smokkelen van vluchtelingen.