Topbankier ABN Amro omgekomen bij ongeval

ROTTERDAM, 21 JULI. Drs. Th. Meys (52), bestuurslid van ABN Amro, is gistermiddag bij een auto-ongeluk samen met zijn chauffeur F. Härzer (48) om het leven gekomen. Hun auto werd in een file bij Voorburg door een achterop komende vrachtauto aangereden en vloog in brand.

Meys was bij ABN Amro verantwoordelijk voor het Nederlandse kantorennet, met 32.000 medewerkers de grootste divisie van de bank. Hij gold als de meest voor de hand liggende opvolger van bestuursvoorzitter mr. P.J. Kalff, over enkele jaren.

Meys kwam in 1983 in de raad van bestuur van de toenmalige Amro Bank en werd na de fusie van Amro met ABN in 1990 lid van het bestuur van ABN Amro. Voor zijn overstap naar het particuliere bankwezen was Meys wetenschappelijk hoofdmedewerker aan de economische faculteit van de Universiteit van Amsterdam, directeur-generaal van de rijksbegroting op het ministerie van financiën en president-directeur van de Nationale Investeringsbank.

Meys speelde de afgelopen jaren een belangrijke rol in de hervorming van het handelssysteem op de Amsterdamse effectenbeurs. Hij was onder meer commissaris bij de NS, Gist Brocades en het bouwbedrijf Dura.