Londense Opera verbouwd met geld Nationale Loterij

LONDEN, 21 JULI. Het Londense Royal Opera House Covent Garden krijgt uit de opbrengst van de Nationale Loterij een bedrag van 140 miljoen gulden. Het geld zal worden gebruikt voor de renovatie en uitbreiding van het uit 1858 daterende theater, dat wordt gebruikt door The Royal Opera en The Royal Ballet.

Foyers, toneelfaciliteiten en repetitieruimten van Covent Garden zullen worden verbeterd en vergroot, waarbij tevens de huidige ingang aan Bow Street wordt verplaatst naar de zijkant, waar een groot nieuw trappenhuis wordt gebouwd. Volgens operadirecteur Jeremy Isaacs is de toestand waarin Covent Garden nu verkeert “voorwereldlijk.” Ook komt er verhuurbare kantoorruimte om de toekomstige exploitatie te verbeteren.

De gift van de Nationale Loterij, die per week meer dan 200 miljoen gulden omzet, heeft ook weerzin opgeroepen bij andere instellingen op het gebied van kunst, liefdadigheid en medisch onderzoek. Een fonds voor kankeronderzoek noemde de 140 miljoen voor één instelling “een obsceen hoog bedrag.”