Geding over verfilming boek Tim Krabbé

AMSTERDAM, 21 JULI. De optie op de verfilming van Tim Krabbés roman Vertraging vormt de inzet van een kort geding dat dinsdag voor president van de rechtbank in Amsterdam dient. Het geding is aangespannen door filmproducent Egri Film, die sinds 1993 een optie heeft op de verfilming van het verhaal dat als krantefeuilleton is verschenen. Krabbé wil de optie aan een andere producent verstrekken, omdat er onenigheid is over het scenario. Als het aan Egri ligt, eindigt de film anders dan het boek. Volgens Egri is dat noodzakelijk. Krabbé is het daarmee niet eens. Omdat Egri al geld heeft gestoken in de produktie, wil zij de optie vasthouden. Krabbé heeft zich gewend tot het Nederlands Fonds voor de Film voor bemiddeling. Vorige maand ontving Krabbé voor Vertraging de Gouden Strop, een jaarlijkse onderscheiding voor het beste spannende boek. (ANP)