Foto

Foto: In zijn woonplaats Albese con Cassano is gistermiddag Fabio Casartelli begraven. De 25-jarige wielrenner overleed afgelopen dinsdag aan de verwondingen van een valpartij in de vijftiende etappe van de Tour de France. Wielrenvrienden en oud-collega's droegen de baar met het stoffelijk overschot van Casartelli naar zijn laatste rustplaats. Ruim duizend van de drieduizend inwoners van het nabij Como gelegen Albese con Cassano bewezen de olympisch kampioen van Barcelona de laatste eer. Gemotoriseerd verkeer in het dorp was tijdens de plechtigheid verboden. Alle winkels waren gesloten. Namens de Sociéte du Tour de France waren Bernard Hinault en Jean-Claude Killy bij de teraardebestelling aanwezig. Op persoonlijke titel was ook Eddy Merckx in Albese con Cassano. Zijn zoon Axel was een ploeggenoot van Casartelli. (Foto AP)