Foto

Foto: BERLIJN - Het nieuws dat zanger Robbie Williams (21) van de Britse popgroep Take That de groep wil verlaten, heeft vooral in Duitsland en Groot-Brittannië onder grote groepen tienermeisjes tot grote beroering geleid. Honderden meisjes kwamen gisteren en eergisteren, toen het nieuws bekend werd, in Berlijn samen bij het Hilton Hotel, waar de band ooit logeerde (foto). Ze dragen posters met teksten als 'Robbie, hoe kan je ons verlaten?' en 'Robbie, I love you'. Om de hysterie enigszins in banen te leiden, is men in Duitsland een speciale Take That-telefoonlijn begonnen, waarop meisjes kunnen uithuilen en informatie kunnen krijgen. Williams wil uit de zeer succesvolle band stappen, omdat hij zegt zich belemmerd te voelen door de 'no-romance'-clausule in zijn contract, waarin staat dat hij als bandlid geen liefdesbetrekkingen aan mag gaan. Hij zegt het besluit genomen te hebben na overleg met popster George Michael, die zich gekneveld voelde door een contract met platenmaatschappij Sony, dat hij onlangs verbrak. (Foto AP)