BMW-baas geeft gift na autoongeluk

Bernd Pischetsrieder, bestuursvoorzitter van de Duitse autoproducent BMW, heeft een schenking gedaan voor het goede doel na een ongeluk met een peperdure sportwagen. In ruil voor de schenking wordt het onderzoek naar de oorzaken van het ongeluk, waarbij de vrouw en een vriend van Pischetsrieder licht gewond raakten, gestopt.

De BMW-topman zag kans een wagen van het type McLaren F1, uitgerust met een twaalfcilinder BMW-motor, total loss te rijden. De auto, die slechts in kleine aantallen wordt gemaakt, kost een miljoen dollar en is goed voor een topsnelheid van 370 kilometer per uur.

Een onderzoek heeft de oorzaak van het ongeval niet kunnen ophelderen. Wel reed Pischetsrieder 120 waar hij 100 mocht. De BMW-chef heeft 13.000 dollar overgemaakt aan een liefdadigheidsinstelling. De Duitse wet voorziet in de mogelijkheid dat een zaak wordt geseponeerd als het publieke belang wordt gediend met een schenking. De gift betekent niet dat schuld wordt bekend.