Voetbaljeugd na verlies niet in finale van EK

KATERINI, 20 JULI. Het Nederlands UEFA-jeugdelftal heeft zich gisteren in het Griekse Katerini niet weten te kwalificeren voor de finale om het Europees kampioenschap. Oranje verloor met 2-1 van Spanje.

Door de nederlaag speelt de UEFA-jeugd morgen om de derde en vierde plaats tegen Griekenland. De Spanjaard Angulo scoorde tweemaal, Van der Leegte tekende in de 60ste minuut 1-2 aan uit een strafschop. Kort hierna kreeg de Angulo de rode kaart. Bij Nederland kregen Maas, Van der Doelen en Melchiot geel.

Het UEFA-team kwam er tegen Spanje fysiek en voetballend niet aan te pas, terwijl spelers als Zenden, Wooter, Van der Leegte, Van der Doelen en Musampa toch geregeld in het eerste team spelen bij hun club. “We kwamen duidelijk tekort. Deze jeugdige voetballers spelen te vaak zonder grote weerstand. Soms zijn het net kerels, dan weer jongetjes. Dat zie je in deze wedstrijd terug. Dit soort zware duels moeten we vaker spelen”, zei coach Hans Dorjee.