Vendex stapt uit Barnes & Nobles

Het warenhuis- en uitzendconcern Vendex heeft de al aangekondigde verkoop van het 32 procentsbelang in de Amerikaanse Barnes & Noble College Bookstores afgerond. Vendex heeft het belang afgestoten, omdat dit bedrijf van universiteitsboeken niet tot zijn kernactiviteiten behoort.

Op de transactie wordt een boekwinst van enkele tientallen miljoenen guldens gemaakt. Dit bedrag zal worden verwerkt in de halfjaarcijfers van het concern, zo heeft Vendex bekendgemaakt.

De verkoopprijs is voor circa eenderde deel betaald in de vorm van aandelen in Barnes & Noble Inc. (Trade), de moedermaatschappij van de onderneming waar Vendex uit is gestapt. Hierdoor stijgt het belang in Barnes & Noble Trade van 9,4 tot 11,4 procent. De aandelen van deze onderneming staan sinds 1993 op de New Yorkse effectenbeurs genoteerd.