De Kruijff naar FC Groningen

GRONINGEN, 20 JULI. Na Roël Liefden van Dordrecht'90 heeft FC Groningen gisteren ook Edwin de Kruijff van FC Utrecht aangetrokken. De transfervrije De Kruijff, die ook bij Roda JC solliciteerde, tekende een contract voor twee jaar. Afgezien van een korte onderbreking bij De Graafschap speelde De Kruijff acht jaar bij FC Utrecht. Meestal als rechterspits.

Groningen liet gisteren Dick Schreuder naar RKC vertrekken. De rechterspits tekende voor twee seizoenen in Waalwijk, waar ook zijn broer Alfred speelt. RKC bereikte gisteren ook een overeenkomst met Zeljko Petrovic over een nieuw, driejarig contract. De Montenegrijnse middenvelder had zich niet laten zien op de eerste trainingen bij de eredivisionist, omdat hij ontevreden was over de voorwaarden in het doorlopende contract. “We hebben nu allebei water bij de wijn gedaan”, aldus algemeen directeur Van Delft van RKC.