DE COME-BACK VAN DE RAKET

Wie XTC slikt, moet veel drinken om te voorkomen dat hij uitdroogt. Maar het staat natuurlijk veel eleganter of verleidelijker om je vochtregulatie op peil te houden met een waterijsje. Op house parties behoort de Raket dan ook al weer enige tijd tot de standaarduitrusting. Hij is vooral populair onder lolita's-in-de-dop, die het toverstafje op de dansvloer gebruiken om zo nu en dan, met een gemaakt-ondeugend gezicht, een likje uit te delen. De Raket is kouder dan de lauwe cola en pils van achter de bar, en helpt dus ook goed ter verkoeling. Feestorganisatie Healers Incorporated uit Amsterdam begon eind vorig jaar met het gratis uitdelen van waterijsjes op house parties. Onderzoek van Healers heeft uitgewezen dat naast de raket vooral het perenijsje als verfrissing erg goed in de smaak valt. In discotheken zijn de waterijsjes vaak verkrijgbaar bij het loketje waar tosti's of andere eetwaren verkocht worden.

    • Joris Abeling