Birmese televisie toont Aung San

RANGOON, 20 JULI. De door de staat gecontroleerde media in Birma hebben gisteren voor het eerst aandacht besteed aan de dissidente Aung San Suu Kyi sinds de opheffing van haar huisarrest vorige week maandag. De Birmese televisie liet gisteravond beelden zien van de kranslegging door Suu Kyi bij het mausoleum van Birmese onafhankelijkheidstrijders. Het commentaar bij de beelden noemde haar naam maar refereerde niet aan de opheffing van haar huisarrest. Ook alle door de overheid gecontroleerde kranten brachten vandaag een foto van Suu Kyi tijdens de herdenking op de voorpagina. Tot dusver hebben de inwoners van Birma de invrijheidstelling alleen via buitenlandse media kunnen vernemen, hetgeen vragen heeft opgeroepen over de bedoelingen van het militaire regime. (AP)