Twee Israeliërs gedood in Jericho

TEL AVIV, 19 JULI. In Wadi Kelt, nabij de Palestijnse bestuursautonomie in Jericho op de bezette Westelijke Jordaanoever, zijn gisteren de lijken van twee jonge Israelische woestijntrekkers gevonden. Zij werden met schoten in het hoofd en messteken vermoord. Volgens Israelische militaire kringen werd de dubbele moordaanslag in Wadi Kelt uitgevoerd door Palestijnse terroristen van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina of door de moslim-fundamentalistische Hamas. Anderhalf jaar geleden werden op tweehonderd meter van waar de moord plaatshad, eveneens twee Israeliërs op vrijwel identieke wijze gedood. Het gebied waar het drama zich heeft afgespeeld, is volgens militaire kringen reeds geruime tijd voor wandelaars gesloten. De Israelische autoriteiten houden er rekening mee dat de Palestijnse terroristen die verantwoordelijk zijn voor de moordpartij, naar Jericho zijn gevlucht en hebben de zaak al aangekaart bij de Palestijnse politie.