Toch gedeelde eerste plaats Seles

NEW YORK, 19 JULI. Tennisster Monica Seles maakt haar rentree als nummer een op de wereldranglijst, naast Steffi Graf. Volgens de Amerikaanse krant The New York Times maakt de speelstersbond WTA dit morgen officieel bekend.

Seles werd op 30 april 1993 met een mes in de rug gestoken door een fan van Steffi Graf op het toernooi van Hamburg. Sindsdien speelde ze geen wedstrijd meer. Op 29 juli maakt ze in Atlantic City haar rentree in een demonstratiepartij tegen Martina Navratilova.

Navratilova, voorzitter van de WTA, stelde onlangs voor Seles zes maanden - tot 1 januari 1996 - naast Graf als nummer één op de wereldranglijst te plaatsen. De Duitse en haar Spaanse collega Aranxta Sanchez gingen aanvankelijk niet akkoord met dit voorstel. De suggestie van Navratilova is nu toch overgenomen.

Seles heeft zich al officieel ingeschreven voor de US Open, die eind augustus in New York begint. Het is nog niet duidelijk welke toernooien de Amerikaanse van Servische afkomst speelt ter voorbereiding op het toernooi dat ze in 1991 en 1992 won.