Nieuw profteam neemt acht renners in dienst

PUTTEN, 19 JULI. Met ingang van 1 januari 1996 is Nederland een bescheiden professionele wielerploeg rijker. De formatie zal uit acht renners bestaan en worden geleid door Frits Schür, die reeds jaren ploegbaas is van amateurteams. Het nieuwe team is ontstaan door samenwerking tussen de top-amteurploegen Recreatiepark Foreldorado en Golff Supermarkten. Pr-manager Cees van Panhuis van de nieuwe rennersgroep zei vanochtend dat nog niet vast staat welke renners bij de 'stal' in dienst treden. “We zijn in onderhandeling met een aantal coureurs”, zei hij vanochtend. “Het is de bedoeling jonge rijders aan te trekken en één of twee routiniers.”

Van Panhuis wilde niet kwijt hoe groot het budget is. Vermoedelijk gaat het om een bedrag van twee miljoen gulden. “Alle acht renners komen op de loonlijst van de door ons opgerichte stichting. Ze zullen in een aantal kleinere internationale wedstrijden in actie komen. U begrijpt dat daarvoor een aardige geldsom nodig is. Bovendien is het de bedoeling een wielerschool voor top-amateurs op te richten, naar Italiaans model. Niet als die van Carrera, maar op een beperktere schaal”, verduidelijkte Van Panhuis.

De nieuwe formatie wil ook aandacht besteden aan talentvolle jonge amateurs en junioren. “We willen wat aan scouting doen en die talenten onderbrengen bij een wielerclub, die ze met zorg behandelt. Ons plan is de amateurs en de jeugdigen mee te laten doen aan buitenlandse wedstrijden, waar ze het vak kunnen leren”, aldus de pr-manager van de ploeg.