Libanese regering onderdrukt protest

BEIROET, 19 JULI. Honderden militairen in tanks en pantserwagens zijn gisteren over de Libanese stad Beiroet en andere gebieden in het land uitgezwermd om protesten tegen hogere prijzen en belastingen de kop in te drukken. De troepen hebben zich gepositioneerd bij uitvalswegen en op strategische punten in de stad. De Libanese regeringsleider, Rafik Al-Hariri, zei gisteren dat de protesten tegen zijn beleid niet worden getolereerd. Hij zei dat ze een bedreiging voor de veiligheid vormen. De demonstraties zouden volgens Al-Hariri door “vijandige elementen” kunnen worden gebruikt om de vrede in Libanon te ondermijnen. De Libanese troepen zullen worden bijgestaan door 35.000 Syrische troepen. In Libanon woedde van 1978 tot 1990 een felle burgeroorlog. (Reuter, AP)