Roda JC zoekt Tomek Iwan

KERKRADE, 18 JULI. Tomek Iwan is gisteren niet verschenen op de training van zijn club Roda JC. Iwan meldde zich gisterochtend om half twaald per fax officieel ziek. Volgens de uitspraak van de arbitragecommissie van de KNVB dient hij zijn nieuwe jaarcontract in Limburg uit te dienen. De Pool was zelf rond met een transfer naar Feyenoord, dat twee miljoen gulden wil betalen. Roda vraagt echter vijf miljoen.

Roda probeerde gisteren vergeefs Iwan op te sporen. De scheidende algemeen directeur Kuijer vermoedt dat hij bij zijn zaakwaarnemer Jan de Zeeuw verblijft. “Hij zal zich toch moeten melden bij een controlerend arts”, zei Kuijer.

Inmiddels probeert Roda JC een oplossing te vinden voor de impasse waarin de affaire zich op dit moment bevindt. “We beraden ons binnenskamers, met de gordijnen dicht. Zo lang we geen concrete oplossing hebben gevonden, treden we niet meer naar buiten”, stelde Kuijer.