Kredietvolume van Wereldbank gaat omhoog

WASHINGTON, 18 JULI. De Wereldbank heeft in het op 30 juni afgesloten boekjaar voor 25,35 miljard dollar leningen verstrekt aan ontwikkelingslanden. Dit is een stijging van 2 miljard dollar ten opzichte van 1993. Dit blijkt uit dejaarcijfers die gisteren zijn gepubliceerd. De zachte leningen van de Wereldbank aan de allerarmste landen zijn in vergelijking tot vorig jaar met 900 miljoen dollar gedaald tot 5,7 miljard dollar. “De meest verheugende ontwikkeling is het toegenomen percentage leningen voor projecten die bijdragen aan het onderwijs, de voeding en de gezondheid in ontwikkelingslanden” , zei James Wolfensohn, de nieuwe president van de Wereldbank gisteren in een toelichting. Leningen voor de particuliere sector namen toe van 2,5 tot 2,85 miljard dollar. (AP).