Britse 'tabloids' gewaarschuwd

LONDEN, 18 JULI. De Britse minister die verantwoordelijk is voor de media, Virginia Bottomley, heeft gisteren gedreigd met de invoering van strengere privacy-wetgeving om publieke personen te beschermen tegen onthullingen in de Britse tabloids. De minister wil de bescherming van privacy voorlopig nog overlaten aan zelfregulering, maar zei dat moet worden bewezen of dit afdoende is. Bottomley heeft de door de media zelf ingestelde Commissie voor Persklachten gevraagd een fonds in het leven te roepen voor uitbetaling van compensatie aan personen wiens privacy door de pers is misbruikt. Vooral Conservatieve Kamerleden dringen aan op strengere wetgeving. Uit de Conservatieve regering van John Major is een aantal leden ontslagen nadat in de pers onthullingen waren verschenen over corruptie en sexuele uitspattingen. (Reuter)