23 gewonden door explosies Brazilië

RIO DE JANEIRO, 18 JULI. Bij explosies zondag in een munitiedepot van de Braziliaanse marine op een eiland in de baai van Rio de Janeiro, zijn 23 gewonden gevallen. Dit heeft een woordvoerder van het ministerie van marine gisteren bekendgemaakt. Eerdere berichten dat er zeker honderd doden zouden zijn gevallen, zijn volgens het ministerie niet juist. Van de gewonden is er één in ernstige conditie. Het ministerie is gisteren een onderzoek naar de oorzaak van het incident begonnen.

De explosies begonnen zondagavond om half zes lokale tijd en duurden negentig minuten. In het depot bevond zich alleen lichte munitie voor handwapens. Het geringe aantal slachtoffers is volgens de woordvoerder te danken aan de gedeeltelijk ondergrondse plaatsing en de zware muren van het depot in combinatie met de lichte bedaking. Daardoor was het effect van de explosies vooral verticaal. Op het eiland was op het moment van de explosie veertig man marinepersoneel aanwezig. (AFP,AP)