Sri-Lankezen gestikt in vrachtwagen

BOEDAPEST, 17 JULI. De Hongaarse politie heeft zaterdag in Györ in een verlaten Bulgaarse vrachtwagen de lichamen van 18 Sri-Lankezen gevonden. Ze bleken te zijn gestikt. Volgens de politie ging het om een geval van smokkel van mensen die zich illegaal in Duitsland wilden vestigen. Negentien andere Sri-Lankezen hebben de reis overleefd. Sommigen werden bewusteloos in de vrachtwagen aangetroffen. Anderen werden vrijdag uit de vrachtwagen gezet door de Bulgaarse chauffeur, die hun vertelde dat ze zich in Duitsland bevonden. Na hun aanhouding door de Hongaarse politie vertelden ze dat ze per persoon achthonderd dollar hadden betaald voor de reis van Roemenië, waar ze op 13 juli in de vrachtwagen stapten, naar Duitsland. De overlevenden van de reis leden aan uitdroging en zijn overgebracht naar het ziekenhuis van Györ. De vrachtwagen werd ontdekt door een politieman, die een onderzoek instelde toen hem opviel dat de ramen van de verlaten auto openstonden. (Reuter, AFP)