'Philip Morris wil divisie verkopen'

ROTTERDAM, 17 JULI. Het Amerikaanse tabaks- en voedingsmiddelenconcern Philip Morris wil zijn bakkerijdivisie verkopen. Het concern wil daarmee een activiteit met lage marges afstoten.

Dat meldt de Wall Street Journal. Philip Morris zou meer dan 1 miljard dollar - circa 1,6 miljard gulden - vragen voor zijn bakkerijdivisie. Als mogelijke geinteresseerden voor de Philip Morris-divisie worden genoemd CPC, Campbell, Sara Lee, RJR Nabisco, Anheuser Busch en Unilever. Een woordvoerder van Unilever wilde vanmorgen geen commentaar geven op de vraag of het Brits/Nederlandse concern interesse heeft voor de bakkerijdivisie van Philip Morris. Volgens ingewijden zal binnen twee weken duidelijk worden wie de uiteindelijke eigenaar van de bakkerijdivisie wordt. Deze is nu nog onderdeel van Philip Morris-dochter Kraft, met een omzet van 31.7 miljard dollar de grootste fabrikant van verpakte levensmiddelen in de wereld.

De bakkerijdivisie van Philip Morris is getroffen door de veranderde voorkeur van consumenten die meer aandacht besteden aan gezonde produkten.