NK Atletiek

Bij de nationale kampioenschappen atletiek werden slechts twee nationale records verbeterd. Het ging om 'bijnummers'. Vrijdag gebeurde dat door Renate Beunder bij het kogelslingeren en gistermorgen door Harold van Beek op de 20 kilometer snelwandelen (1.27,48). Annemarie Hendriks leverde een opmerkelijke prestatie door bij het hinkstapspringen met een sprong 13,04 meter precies 45 centimeter verder te komen dan het Nederlandse record, maar de sprong kon niet worden erkend wegens te veel rugwind.

Vier atleten behaalden in Bergen op Zoom een dubbele titel. Zowel bij de mannen als de vrouwen ging op de 100 en 200 meter én bij het kogelstoten en discuswerpen het goud naar dezelfde personen. Jacqueline Poelman en Regilio van der Vloot bij de sprinters en Corrie de Bruin en Ben Vet bij de werpers. Poelman haalde op de 4 x 100 meter ook nog een eerste plaats met haar club Argo '77.