Van Ommeren: 800 miljoen in tankers

Het transport- en tankopslagbedrijf Van Ommeren is bezig zijn internationale zeetankersvloot te verdubbelen tot zestien. In Frankrijk zijn dit jaar al drie nieuwe tankers in de vaart genomen en voor eind 1995 komen er nog twee bij. In 1996 en 1997 zullen nog drie nieuwe tankers aan de vloot worden toegevoegd.

Buiten deze acht tankers heeft Van Ommeren vergevorderde plannen om in de Verenigde Staten vijf tankers te laten bouwen met een optie op nog eens vijf. Van Ommeren wil met het nieuwbouwprogramma inspelen op de economische groei in Azië en de toenemende vraag naar olieprodukten daar en in de Verenigde Staten.

De nieuwe tankers kosten bij elkaar een slordige 800 miljoen gulden. Een deel van de nieuwe schepen wordt gefinancierd samen met beleggers en participatiemaatschappijen, die mede-eigenaar worden. De investeringen zullen over een aantal jaren worden uitgesmeerd, zodat geen beroep hoeft worden gedaan op de kapitaalmarkt.