Meulenhoff koopt uitgever software

Meulenhoff Educatief, onderdeel van PCM Uitgevers, wil de kleine educatieve uitgeverij NIB Software uit Zeist overnemen. Beide partijen voeren hierover besprekingen.

Met de overname van NIB haalt Meulenhoff Educatief kennis binnen op het terrein van het computer-ondersteund onderwijs. NIB, dat vier vaste medewerkers telt, heeft meer dan honderd titels uitgegeven voor het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het beroepsonderwijs. Het bedrijf beschouwt zich daarmee als de grootste commerciële aanbieder van educatieve software in Nederland.

Meulenhoff Educatief is zelf ook actief op dit gebied, bijvoorbeeld met een cursus Nederlandse taal voor het volwassenenonderwijs.

Beide partijen doen geen uitspraken over de omzet- en winstcijfers van NIB. Ook moet de overnamesom geheim blijven. De onderneming is winstgevend, aldus directeur C. van Steijn van Meulenhoff Educatief.