Fransen reserveren voor Vermeer

DEN HAAG, 15 JULI.Voor de tentoonstelling Johannnes Vermeer, die volgend voorjaar in Den Haag wordt gehouden, zijn al 100.000 toegangskaarten gereserveerd. Het Nederlands Reserverings Centrum en de Franse kaartverkooporganisatie FNAC hebben daarvoor deze week een overeenkomst getekend. De expositie wordt van 1 maart tot en met 2 juni 1996 in het Mauritshuis gehouden. “We wisten dat er voor het werk van Vermeer in Frankrijk grote belangstelling bestaat”, zegt een medewerker van het museum. “Maar de omvang van deze reservering verrast ons.” Om de verwachte grote bezoekersstroom op te vangen, is besloten tot een toegangssysteem met een van tevoren vastgestelde tijd van binnenkomst. Op beperkte schaal worden ook aan de kassa kaarten verkocht. Het museum zal tijdens de expositie ook enige dagen in de avonduren open zijn. Tijdens de tentoonstelling zullen 22 schilderijen van Vermeer, tweederde van zijn bekende oeuvre, te zien zijn. De tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met de National Gallery of Arts in Washington waar de expositie van 12 november 1995 tot en met 11 februari 1996 te zien is. Het Mauritshuis verwacht 250.000 bezoekers.