Cricket

Het Nederlandse cricketelftal kwam gisteren in Haarlem twee runs te kort voor een overwinning op Australië. De bezoekers hadden slechts 112 runs gemaakt, maar Oranje slaagde er desondanks niet in dat aantal te passeren. Drie ballen voor het einde waren alle Nederlandse wickets gevallen voor een totaal van 111. In een poging om de winnende punten te maken werd Jansen als laatste man uitgevangen. Zuiderent was topscorer met 39 runs. Jansen en De Leede pakten ieder drie wickets.

Australië 'A' is het tweede team van het gerenommeerde testland. De ploeg bestaat uit talentvolle spelers. De Aussies, die ook een aantal wedstrijden in Engeland speelden, hadden moeite om aan de mat op het veld van Rood en Wit te wennen. Pas tijdens het fielden raakten ze op drift. Bij Nederland deden recordinternational Steven Lubbers (knie) en de in Engeland spelende Roland Lefebvre (lies)wegens blessures niet mee. Lubbers werd als aanvoerder vervangen door Hagenaar Reinout Scholte.