Sony laat George Michael gaan

LONDEN, 14 JULI. De Britse popzanger George Michael heeft een nieuw contract gesloten met de platenmaatschappij Virgin, waarmee aan zijn langdurige conflict met Sony een einde is gekomen. Michael weigerde nog langer te werken voor Sony, en beschuldigde de maatschappij ervan zijn albums onvoldoende te promoten. Het contract liep evenwel nog tot het jaar 2003, en Sony weigerde aanvankelijk de popzanger te laten gaan. De twee betrokken platenmaatschappijen hebben gisteren niet willen zeggen, op welke voorwaarden Michael, wiens echte naam Georgios Panatyiotou is, nu toch de overstap heeft kunnen maken. Virgin krijgt niet de beschikking over de rechten in Noord-Amerika voor de zanger. Die gaan berusten bij Dreamworks, de maatschappij van Steven Spielberg. (Reuter)