Romario: 'PSV moet schuld fiscus betalen'

RIO DE JANEIRO, 14 JULI. Romario heeft in Rio de Janeiro verklaard niet te begrijpen waarom de Nederlandse fiscus hem zoekt. De aanvaller zou in zijn periode bij PSV over 1991 en 1992 te weinig of helemaal geen inkomsten- en vermogensbelasting hebben betaald. “Mijn contract met PSV was in dat opzicht heel duidelijk. De club was verantwoordelijk voor het betalen van mijn belasting in Nederland. Als de Staat geld wil, moet ze dat maar in Eindhoven gaan halen.”

De wereldkampioen vond het helemaal vreemd dat de belastingdienst vergeefs had gezocht naar zijn verblijfplaats. “Lezen die mensen dan geen kranten? Iedereen weet toch dat ik in Rio bij Flamengo speel. Maar het maakt niet uit. Ik heb geen schuld en ik betaal ook niet.”

Zijn club Flamengo moet overigens op zoek naar een nieuwe trainer. Coach Vanderlei Luxemburgo stapte gisteren op. Belangrijkste reden is het meningsverschil dat de coach al een tijdje had met Romario. De vedette vond het trainingsschema veel te strak en schoof de coach de schuld van vijf nederlagen op rij in de schoenen. De voormalige speler van FC Barcelona eiste van Luxemburgo minder trainingen en wenste bovendien zelf te bepalen welke vriendschappelijke wedstrijden hij zou spelen. Ook wilde hij bij alle uitwedstrijden zijn 18-jarige vriendin meenemen.