Eredoctoraat voor prins in bedrijfskunde

BREUKELEN, 14 JULI. Prins Bernhard krijgt een eredoctoraat in de bedrijfskunde van de universiteit Nijenrode.

Nijenrode heeft Bernhard het eredoctoraat toegekend wegens zijn “zeer uitstekende verdiensten in brede maatschappelijke zin en in het bijzonder wegens de vitale rol die de prins heeft gespeeld bij de wederopbouw, ontwikkeling en groei van de Nederlandse economie na de Tweede Wereldoorlog”.

In 1946 verrichtte prins Bernhard de opening van Nijenrode. Volgens de universiteit heeft “Nederlands meest vooraanstaande reizende ambassadeur” zich de afgelopen vijftig jaar actief ingezet voor de opleiding op Nijenrode van “vele generaties internationaal opererende managers die zijn ondernemende voorbeeld volgden”.

Het is het achtste eredoctoraat voor Bernhard. Hij kreeg eerder eredoctoraten van de Rijksuniversiteit Utrecht (rechten, 1946), de TU Delft (technische wetenschappen, 1951), de universiteit van Montreal (rechten, 1958), de universiteit van Brits Columbia (rechten, 1958), de universiteit van Michigan (rechten, 1965), de Vrije Universiteit Amsterdam (economie, 1965) en de universiteit van Bazel (natuurwetenschappen, 1971).

De prins zal het eredoctoraat in ontvangst nemen op maandag 11 september 1995 tijdens de opening van het academisch jaar op Nijenrode.