Santos vraagt meer geld aan Ajax

AMSTERDAM, 13 JULI. Het is twijfelachtig of Marcio Santos daadwerkelijk naar Ajax komt. Enkele weken geleden bereikte penningmeester Arie Van Os van de Europa-Cuphouder in Londen overeenstemming met de Braziliaanse verdediger. Gisteren verscheen hij voor het eerst in De Meer, maar hij was ook weer snel vertrokken toen diens manager onverwacht aanvullende eisen stelde.

Van Os verklaarde daar niet op in te willen gaan. “We hebben destijds duidelijke afspraken gemaakt. Ook over het geld. Daarmee is Santos akkoord gegaan. Wat ons betreft komt er geen dubbeltje bij. Als hij het contract niet respecteert gaat de overgang niet door.”

Van Os zei de hoop op de komst van de verdediger nog niet te hebben opgegeven. “Wij respecteren de overeenkomst, ik ga ervan uit dat hij dat ook zal doen. Wellicht komt zijn zaakwaarnemer nog op het gesprek van vandaag terug.”

Marcio Santos, vorig seizoen nog spelend in Italië bij Fiorentina, verbaasde Ajax voor de tweede keer in korte tijd. Wegens vermeende misverstanden verscheen hij al twee dagen te laat in Amsterdam. (ANP)