Omzet Landré & Glinderman stokt

Hoewel Koninklijke Landré & Glinderman in de eerste helft van 1995 voor 64 miljoen gulden aan opdrachten ontving, een stijging van 18 procent, stagneerde de omzet van de handelsonderneming in kapitaalgoederen op 57 miljoen. Als oorzaak hiervan noemt het bedrijf vertragingen bij de afleveringen door buitenlandse fabrikanten.

Op het resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening voor belastingen van 1,4 miljoen wordt een buitengewone last van 0,3 miljoen in mindering gebracht. Het resultaat na belastingen zal daardoor uitkomen op 0,8 miljoen gulden. Vorig jaar werd in het eerste halfjaar 1,2 miljoen na belastingen geboekt.

De directie verwacht als gevolg van een toenemende omzet in het tweede halfjaar bij nagenoeg gelijkblijvende kosten (10,5 miljoen tegen 10,3 miljoen vorig jaar) over geheel 1995 een met vorig jaar vergelijkbaar “of iets beter resultaat” te realiseren. Deze verwachting wijkt niet af van een eerdere prognose. Over 1994 boekte de onderneming - na een ingrijpende sanering in het voorgaande jaar - een winst van 3 miljoen gulden uit gewone bedrijfsuitoefening.