Foto

Foto: LOENEN - Op de militaire erebegraafplaats in Loenen is vanmorgen soldaat der 1e klasse Raviv van Renssen begraven. De soldaat werd afgelopen zaterdag in Srebrenica gedood bij beschietingen van het Bosnische regeringsleger. Enkele honderden mensen kwamen vanochtend naar de begraafplaats. Ook minister Voorhoeve van defensie, generaal-majoor Van Baal (plaatsvervangend bevelhebber van de landstrijdkrachten) en burgemeester Cozijn van 's-Graveland bewezen de laatste eer aan de militair van de Luchtmobiele Brigade. In zijn testament had de soldaat gevraagd om een militaire begrafenis op een erebegraafplaats. Het is de eerste keer sinds de afloop van de Tweede Wereldoorlog dat in Loenen een militair wordt begraven. In Loenen zijn 3.300 militairen, verzetsstrijders en andere slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog na de oorlog herbegraven. (Foto Bas Czerwinski)