Bod Cairn op HSS verlengd tot 14 juli

De Schotse energie-exploitatiemaatschappij Cairn Energy verlengt haar bod op de Nederlandse branchegenoot Holland Sea Search Holding (HSS) tot morgen 16.00 uur. Reden hiervoor is de late verwerking van een deel van de inschrijvingen van aandeelhouders die op het bod willen ingaan door verschillende banken, waaronder de Rabobank. Cairn heeft inmiddels 91 procent in handen en wil dat dit ten minste 95 procent wordt. De begeleidende bank blijft ABN Amro. Aan de prijs (0,35 gulden per aandeel of twee aandelen Cairn plus 4,35 gulden contant voor 28 aandelen HSS) verandert niets.

Cairn maakte eerder deze week bekend alle aandelen van Clyde Petroleum North Sea te willen kopen en daartoe, in een verhouding van drie op één, nieuwe aandelen uit te geven om voor 16,9 miljoen pond (42,3 miljoen gulden) nieuw kapitaal aan te trekken. Clydes voornaamste bezit is een deelname van 10 procent in het Grypon-olieveld in het Britse deel van de Noordzee.