Anderlecht tegen Ferencvaros in Europa Cup

GENÈVE, 13 JULI. Anderlecht ontmoet in de voorronde van de Champions League Ferencvaros. De Belgische kampioen speelt tegen de Hongaarse titelhouder eerst thuis.

Neuchatel Xamax was het minst gelukkig bij de Europa Cup-loting in Genève. De Zwitserse kampioen werd gekoppeld aan Rode Ster Belgrado, in de kwalificatiegroep van zestien teams de meest gevreesde opponent. De kampioen van klein-Joegoslavië keert na een absentie van vier jaar wegens VN-sancties terug op het internationale platform.

De speeldata voor de kwalificatieronde van de Champions League zijn 9 en 23 augustus. Ajax is als titelhouder rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi met zestien teams. Zeven andere landskampioenen zijn op grond van de hoge positie in het klassement van de UEFA vrijgesteld van het spelen van een voorronde.

De Nederlandse vertegenwoordigers (Ajax, Feyenoord, Roda JC en PSV) komen tijdens de voorronde niet in actie. De loting voor de eerste ronde van de drie EC-toernooien vindt plaats op 25 augustus.