Tegenslagen

Nee, niet weer zo'n klagend stukje over de Spoorwegen. Het is zo'n goedkoop genre, dat gemopper over die vertragingen. Dat gehak op het gebrek aan informatie. Dat gezeur over die bulderende monologen over persoonlijke eigendommen en stations die binnen enkele ogenblikken genaderd worden. Die ergernissen over weigerende kaartautomaten en boetes die nu treintarieven heten.

Deze keer niet. Want de Spoorwegen kampen met tegenslagen! Ze hebben het zelf verteld. Neem die interne reorganisaties. Op een kwade dag werden allerlei afdelingen zelfstandig, en dan moet je toch roeien met de riemen die je hebt. Werkzaamheden - de Spoorwegen moeten er ook niets van hebben, maar hoe krijg je zo gauw die baanwerkers van de rails? Verouderd materieel - treinstellen die in 1960 nog splinternieuw waren blijken onverwachts 35 jaar oud te zijn. En dan die nieuwe dienstregeling. Het was het laatste waarop de Spoorwegen zaten te wachten, maar opeens lag dat nieuwe spoorboekje in de treinwinkel. Den Besten is het nu aan het lezen, en rekent intussen op uw begrip.

    • Warna Oosterbaan