Hugh Grant is tot boete veroordeeld voor sex op straat

LOS ANGELES, 12 JULI. De Britse acteur Hugh Grant is door een rechter in Los Angeles tot 1180 dollar (ongeveer 2360 gulden) boete veroordeeld, omdat hij vorige maand op straat was betrapt tijdens het verrichten van sexuele handelingen met een prostituée. De 34-jarige acteur kreeg ook een proeftijd van twee jaar opgelegd, en moet van de rechter voor 13 november een cursus Aids-voorlichting doorlopen.

Voor de ten laste gelegde feiten kan in Californië een detentie van zes maanden en een boete van duizend dollar worden opgelegd. De rechter overwoog evenwel dat Grant een zgn. no contest-houding aannam, waarbij de verdachte geen poging doet de ten laste gelegde feiten te weerspreken. Het bedrag van 1180 dollar omvat mede de door de acteur te betalen proceskosten.

Later zal de met Grant gearresteerde prostituée zich eveneens nog voor de rechtbank moeten verantwoorden.

Grant verscheen gisteren niet in persoon voor de rechter, maar was wel aanwezig bij de première in Hollywood van zijn nieuwe film, Nine Months. Commentaar op de uitspraak van de rechter wilde Grant niet geven. (Reuter)