Groothandelbedrijf Markant groeit harder dan markt

Met een omzetstijging van 8 procent tot 1,271 miljard gulden is de groothandelsorganisatie Markant het eerste halfjaar meer gegroeid dan de consumentenmarkt. Deze nam volgens onderzoeksbureau Nielsen de eerste zes maanden toe met 2,7 procent. Voor geheel 1995 rekent Markant op ruim 6 procent omzetstijging tot 2,58 miljard.

Markant levert aan acht groothandelsbedrijven, die op hun beurt totaal 2448 verkooppunten bedienen. Naast al dan niet regionale supermarktketens als Golff, Thuismarkt, Bonimarkt en Attent horen daar ook enkele honderden SRV-winkelwagens bij. De groothandelsbedrijven die bij Markant zijn aangesloten zijn onder meer Boon, Cok Midland, Sligro en Ven.

De consumentenomzet van de aangesloten groothandels, supermarkten en winkelwagens bedroeg vorig jaar 3,2 miljard gulden. Ten opzichte van de Markant-omzet van 2,433 miljard duidt dat op een bruto winstmarge van gemiddeld 31,5 procent.