Uitslag verkiezingen Haïti uitgesteld

PORT-AU-PRINCE, 11 JULI. De Haïtiaanse kiescommissie, de Conseil Electoral Provisoire (CEP), zal pas op 18 juli de resultaten bekend maken van de op 26 juni gehouden lokale en parlementsverkiezingen. Aanvankelijk werden uitslagen vorige week verwacht. Het uitstel is nodig om aard en omvang van de fraude en de administratieve chaos tijdens de verkiezingen in kaart te brengen. De CEP heeft de Haïtianen opgeroepen kalm te blijven en stemmers gevraagd hun “geduld te bewaren om geen speelbal te worden van slechte verliezers en anti-veranderingsgezinde krachten doel het is de verkiezingen te laten annuleren”. Vorige week deden 23 van de 27 partijen daartoe een oproep. Die partijen zijn voor het merendeel tegenstanders van de vermeende winnaar van de verkiezingen, president Aristide's Lavalas-partij. (AFP)