SPINAZIE-DIPSAUS

Deze dipsaus is zeer geschikt als borrelhapje voor een barbecue. U kunt de smaak van de gedroogde soep variëren en bijvoorbeeld ui- of preisoep gebruiken in plaats van groentesoep. Taco- of gewone chips zijn hierbij voor kinderen natuurlijk een must.

Voor 4 tot 6 personen als borrelhapje:

1,5 deciliter kwark

4 eetlepels zure room

4 eetlepels mayonaise

200 gram gekookte spinazie (circa 500 gram ongekookt), goed uitgelekt en gehakt

1 pakje gedroogde groentesoepmix

6 artisjokbodems, in kleine blokjes

1 rond witbrood (bol), ongesneden

6 tot 8 kleine waspeentjes, schoongemaakt

1 tot 2 stengels bleekselderij, in staafjes gesneden

1 rode, groene of gele paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd en in staafjes gesneden.

Doe de kwark, zure room, mayonaise, spinazie en soepmix in een kom en schep goed om. Dek de kom af en laat het mengsel minstens 6 uur of een nacht koel staan. Snijd het kapje van de bovenkant van het brood. Trek het brood eruit en bewaar het om in de saus te dopen. Schep de spinazie-dipsaus in het uitgeholde brood. Doe de stukjes brood in een mandje, schik de groenten op een schaal en serveer met de dipsaus.

    • Kim Maclean