Vier-landentoernooi waterpolo

De nationale waterpolo-ploeg team is afgelopen weekend bij een internationaal vier-landentoernooi in Drachten als derde geëindigd. Op de laatste speeldag verspeelde Nederland door een onnodige nederlaag tegen Duitsland (9-7) de eerste plaats. Hongarije, dat eerder nog van Nederland had verloren, won het toernooi door op de laatste dag van het als vierde geëindigde Spanje te winnen. Duitsland werd tweede.

De nationale ploeg bereidt zich voor op de Olympische Spelen van volgend jaar in Atlanta. Sinds mei van dit jaar zijn de spelers vrijwel full-time met hun sport bezig. In september wacht het olympisch kwalificatie-toernooi in Atlanta, waar een plaats bij de eerste zes voldoende is voor deelname aan de Spelen. Als dat niet lukt, kan Oranje via een tweede, omslachtig kwalificatie-toernooi alsnog de tickets voor Atlanta veilig stellen.

Het spel van de door bondscoach Ivo trumbic getrainde nationale ploeg viel in Drachten tegen. Concentratie-verlies leidde vooral in de slotwedstrijd tegen Duitsland tot veel slordigheden en onnodig balverlies. (ANP)