Turks leger begint aan terugtrekking uit Noord-Irak

ANKARA, 10 JULI. Het Turkse leger is zaterdag begonnen zich uit Noord-Irak terug te trekken, aldus bronnen bij de regering in Ankara. Bij de actie in het gebied tegen aanhangers van de Koerdisch-separatistische PKK zouden inmiddels ten minste honderd Koerden om het leven zijn gekomen tegen zes militairen van het Turkse leger. Turkse eenheden zouden nog bezig zijn het gebied uit te kammen.

Volgens een woordvoerder van de Verenigde Naties in Bagdad heeft de Turkse invasie inmiddels 700 Koerdische gezinnen op de vlucht gejaagd. Ankara heeft steeds ontkend dat burgers onder de actie te lijden hebben omdat alleen guerrillastrijders in het gebied zouden bivakkeren. Donderdag drongen de Verenigde Staten er bij Turkije op aan om alles in het werk te stellen om onschuldige burgers te beschermen. (Reuter)