Screaming Headless Torsos

Screaming Headless Torsos (Discovery 1046-77019-2). Distr. Warner

Het tijdschrift Interview noemde hen 'fusion-rock audio-nauts', deze vijf musici o.l.v. David Fiuczynski. Dat zou suggereren dat ze zeer 'far out' spelen maar dat valt best mee. Wie vertrouwd is met de muziek van Jimi Hendrix, James 'Blood' Ulmer en de groep Defunkt, heeft al 3/4 van de totaalklank te pakken. Wie op zoek gaat naar het resterende kwart, de merkwaardige jodelzang waar vocalist Dean regelmatig in vervalt, komt terecht bij de inmiddels vergeten 'love and peace'-zanger Leon Thomas die omstreeks '70 aardig aan de weg timmerde.

Heeft deze band dan helemaal niks van zichzelf? Jawel hoor: een massa aanstekelijke energie. Dus maar hopen dat er een stukje dansvloer vrij is in de Paulus Potterzaal als de torsos daar zondag hun gezicht laten zien.

    • Frans van Leeuwen