Ontvoering Kashmir

NEW DELHI, 10 JULI. Een Amerikaanse toerist die vorige week met twee Britten en een andere Amerikaan in de roerige Indiase deelstaat Jammu en Kashmir was ontvoerd, is er zaterdag in geslaagd te ontsnappen. John Childs werd min of meer bij toeval door een Indiase legerhelikopter op een berg ontdekt en vervolgens in veiligheid gebracht. De ontvoerders, die zeggen te horen tot een organisatie die Al-Faran heet, eisen de vrijlating van 23 gevangen separatistische islamitische strijders. Ze dreigen met een “extreme stap” als dit niet voor 15 juli gebeurt. Zaterdagmorgen werd er naar verluidt ook een Duitse toerist in Kashmir ontvoerd. Militante moslim-organisaties hebben het afgelopen jaar al verscheidene keren buitenlanders ontvoerd, maar na enige tijd werden ze steeds ongedeerd vrijgelaten.