Libregts ontslagen bij Olympiakos

ATHENE, 10 JULI. Een paar dagen voordat de ploeg naar Nederland zou vertrekken voor een trainingskamp is Thijs Libregts ontslagen als trainer van Olympiakos Piraeus. De Rotterdammer had via de kranten zijn verontwaardiging uitgesproken over het plotselinge ontslag van een van zijn topspelers, international Tsilouhidis. Het bestuur beschouwde dat als een ondermijning van haar gezag. “Die speler is niet verkocht of zo. Hij is gewoon weggestuurd”, aldus Libregts. “En ik heb daarover als de trainer geen opheldering gekregen.”

Libregts was in 1988 al eens eerder ontslagen bij Olympiakos. De toenmalige voorzitter zit in de gevangenis wegens corruptie. Deze keer was Libregts sinds oktober in dienst van de club nadat hij een korte periode als technisch directeur bij Feyenoord had gewerkt. De club werd tweede in de competitie en kwalificeerde zich voor het toernooi om de UEFA-beker. “We wilden nu een aanval op de eerste plaats gaan doen.” Libregts was in totaal acht jaar werkzaam in Griekenland. “Dat is genoeg.” Hij komt binnenkort naar Nederland.