Ik heb het hier wel gezien

Marco Boogers, spits van Sparta, gaat vanaf 17 juli een paar dagen proefdraaien bij het Engelse Everton. De winnaar van de FA Cup is geïnteresseerd in de voetballer die ruim honderd doelpunten maakte in de Nederlandse competitie. Boogers, die halverwege de afgelopen competitie van RKC naar Sparta ging, moet anderhalf miljoen gulden gaan kosten. Everton wil het bedrag niet zonder meer overmaken, maar eerst testen of Boogers in het elftal past.

Hoe kwam Everton juist bij jou terecht?

Dat weet ik niet, dat moet je mijn zaakwaarnemer vragen. Ik heb de instructie gekregen om zo min mogelijk te zeggen.

Dat Everton Europees voetbal mag spelen door de bekerwinst, heeft waarschijnlijk meegespeeld bij je beslissing om in te gaan op de test?

Zeker weten, dat is ook de reden waarom ik zo tevreden ben met het aanbod. Kijk, hier in Nederland heb ik het allemaal wel gezien. Met Sparta wordt het volgend seizoen minder, want er zijn vijf spelers weg en geen nieuwe aangetrokken. En ik heb gewoon geen zin meer om weer bij een kleine club te spelen die altijd in de middenmoot zit.

Waren er nog meer clubs in je geïnteresseerd?

Daarvoor moet je bij mijn zaakwaarnemer zijn, want zoals ik al zei heb ik de instructie gekregen om zo min mogelijk te zeggen over een eventuele transfer.

Verheug je je op het voetballen in Engeland?

Nou en of. Laatst was ik met mijn maatje Nico Jalink in Engeland. Toen ben ik naar een wedstrijd van Manchester City wezen kijken. Dat is echt ongelooflijk, zingende mensen op de tribunes, geweldige sfeer. Het kan niet anders dat de spelers daar enorm van genieten.

Terwijl Manchester City toch een kleine club is?

Ja, maar er zaten toch dertig- à veertigduizend mensen op de tribune. En nu al die goede spelers naar Engeland gaan - Gullit, Bergkamp - wordt het voetbal daar alleen maar populairder.

Zit de hoogte van de transfersom je vertrek naar Everton in de weg?

Nee, absoluut niet. Die anderhalf miljoen is voor Everton geen enkel probleem. Maar als je nog meer wilt weten, moet je echt bij mijn zaakwaarnemer zijn.