Arrestatie Colombia

BOGOTÀ, 10 JULI. De Colombiaanse autoriteiten hebben opnieuw een leider van het drugskartel van de stad Cali aangehouden. Phanor Arizabaleta, naar wordt aangenomen de 'zesde man' binnen de hiërarchie van het kartel, verscheen zaterdagmiddag in aanwezigheid van zijn advocaat bij het hoofdkwartier van de Colombiaanse geheime dienst (DAS) en gaf zich over. Arizabaleta (57) zou verantwoordelijk zou zijn voor de verwerving en distributie van chemicaliën waarmee cocaïne in clandestiene laboratoria uit grondstoffen wordt gewonnen.

Vijf van de zeven mannen die het kartel zouden leiden bevinden zich nu in handen van de justitie. Arizabaleta, in donker pak, overhandigde een brief waarin hij zei dat het “mijn wil en verlangen is mijzelf te onderwerpen aan de justitie”. Het is onduidelijk of de Colombiaanse justitie hem meer ten laste kan leggen dan de ene aanklacht die nu tegen hem loopt: poging tot ontvoering met afpersing als doel. (Reuter, AP)