Accor en Compass bundelen catering-activiteiten

Accor heeft besloten de catering-activiteiten van Eurest te bundelen met het Britse Compass. Met een omzet van 6,7 miljard gulden ontstaat het grootste contract-cateringbedrijf ter wereld. Tot de nieuwe combinatie behoren onder meer Eurest Nederland B.V. en Eindhoven Catering Services B.V. De twee bedrijven zullen onafhankelijk van elkaar blijven bestaan.

De samenwerking krijgt gestalte door de verkoop van het belang van Accor in Eurest International (100 procent) en Eurest France (33 procent). In ruil daarvoor ontvangt Accor 700 miljoen gulden aan contanten en 70,7 miljoen aandelen Compass ter waarde van 650 miljoen gulden. Deze aandelen vertegenwoordigen 22,5 procent van het hiermee uitgebreide aandelen kapitaal van Compass. Accor is daarmee de grootste institutionele aandeelhouder van Compass.

De samenwerking met Compass versterkt de positie van Accor in institutionele catering, een van de kernactiviteiten, samen met maaltijdvouchers en reisbureaus behorende tot de Divisie Business Services. Accor streeft met deze divisie en de divisie Hotellerie naar internationaal leiderschap.

De Hoteldivisie bestaat uit 2.265 hotels in alle prijsklasen (30 in Nederland). Eurest Nederland serveert in 520 exploitaties dagelijks 120.000 maaltijden. Er werken 3.250 mensen.