Zwemkwartet PSV dicht bij olympische limiet

EINDHOVEN, 8 JULI. De vier snelste vrije-slagzwemmers van PSV zijn gisteren in het eigen bad De Tongelreep tot op vijfhonderdste seconde van Atlanta gekomen. Tim Hoeijmans, Bram van Haandel, Pie Geelen en Pieter van den Hoogenband kwamen op de estafette tot een Nederlands clubrecord (3.25,58), ruim viertiende seconde sneller dan ooit. Ze voldeden daarmee aan de richttijd voor het EK in Wenen (3.25,80), maar de stille hoop op de olympische limiet (3.25,53) vervulden ze niet.

Het zorgde voor tweespalt in het hart van trainer Jacco Verhaeren. Blijdschap en lichte teleurstelling vochten om voorrang. “Ik ben natuurlijk tevreden met deze prestatie, maar het had harder gekund.” Dat moet dan maar half augustus naast het Ernst-Happelstadion gebeuren. Heel de zwemclub PSV, die Kees Ploegsma bereid heeft gevonden als manager van toppers op te treden, is daarvan overtuigd.